Pogosta vprašanja

Kakšne so prednosti uporabe iMailerja v primerjavi z uporabo Microsoft Outlook-a ali drugih podobnih odjemalcev e-pošte? Zakaj ne bi svojih e-novic rajši pošiljal z njimi?

Glavni razlog je, da pri omenjenih odjemalcih e-pošte uporabljate izhodne SMTP strežnike, na večini katerih je število naslovnikov za eno e-mail sporočilo omejeno na nekaj deset. Poleg tega pa iMailer razen preprostega orodja za pošiljanje vsebuje tudi napreden urejevalnik za sestavljanje elektronskih sporočil. Z njegovo pomočjo lahko ustvarite profesionalno oblikovana HTML sporočila brez zahtevnega poznavanja HTML programskega jezika. Namenjen je pošiljanju neomejenega števila sporočil, čemur običajni odjemalci e-pošte niso namenjeni. Prav tako je prednost v statistični obdelavi izpeljanih e-kampanj, ki jih iMailer ponuja.

Nazaj

Ali zahteva delo z iMailerjem posebna predznanja?

Ne. Delo z iMailerjem je izredno preprosto in poteka v znanem, intuitivnem, uporabniku prijaznem programskem okolju. Poleg tega je poleg vsakega ukaza in funkcije nameščen gumb za pomoč in razlago delovanja.

Nazaj

Ali iMailer lahko uporablja več uporabnikov znotraj posameznega podjetja?

Ko ima podjetje sklenjeno pogodbo za uporabo iMailerja, lahko samo ustvarja želeno število uporabniških računov, strošek uporabe pa se zaradi tega ne poveča.

Nazaj

Ali moram iMailer pred uporabo namestiti na računalnik vsakega uporabnika?

iMailer je spletna aplikacija, zato namestitev na računalnik ni potrebna. Za njeno uporabo potrebujete le računalnik z internetno povezavo. To pomeni tudi, da aplikacije ni potrebno posodabljati, saj za to namesto vas skrbimo mi. Zaradi tega uporaba iMailerja ni omejena le na računalnik na katerega je nameščen, kot velja za večino tovrstnih programov.

Nazaj

Kako lahko spremljam uspešnost z iMailerjem opravljene e-kampanje?

iMailer omogoča oblikovanje HTML sporočil, kar vam omogoča, da z vstavljanjem sledljivih povezav in slik vidite, kdo je prebral vsebino vašega sporočila. Tako imate nadzor nad tem, koliko poslanih sporočil je bilo dejansko prebranih. To vam omogoča učinkovitejše načrtovanje prihodnjih aktivnosti.

Nazaj

Ali iMailer omogoča tudi pošiljanje golih tekstovnih sporočil (plain text)?

Da. Poleg HTML sporočila, je omogočeno, da lahko vzporedno pošljete tudi golo tekstovno sporočilo. To je celo priporočljivo, saj s tem zagotovite, da je sporočilo prikazano prav vsem naslovnikom, tudi tistim, ki nimajo omogočenega prikaza v HTML obliki. Poskrbeli smo, da si bodo tudi slednji lahko oblikovano sporočilo ogledali preko objavljene spletne različice.

Nazaj

Ali lahko v e-sporočilo oblikovano v iMailerju dodajam animirane elemente?

Da. iMailer vam omogoča dodajanje animiranih in slikovnih vsebin.

Nazaj

Ali lahko v iMailerju ustvarjam predloge za svoja sporočila?

Da. Vaša sporočila lahko shranite kot predloge in jih kasneje ponovno uporabite. Pri izdelavi predlog vam lahko pomagajo tudi iLabovi grafični oblikovalci, ki vam pripravijo profesionalno oblikovana, unikatna sporočila, ki so na vašo željo usklajena tudi s celostno grafično podobo vašega podjetja.

Nazaj

Ali lahko obstoječ imenik naslovnikov, ki ga imam shranjenega na računalniku oziroma v svojem odjemalcu e-pošte (MS Outlook, Mozilla Thuderbird), prenesem v iMailer?

Da. iMailer omogoča uvoz že obstoječega imenika iz uporabnikovega računalnika. Poleg tega omogoča tudi ustvarjanje imenika naslovnikov v posameznem uporabniškem računu.

Nazaj

Ali iMailer omogoča sestavljanje sporočil po v naprej pripravljeni šabloni/obliki?

iMailer omogoča shranitev oblikovanega sporočila kot predlogo in tako njeno ponavljajočo uporabo. Pred pošiljanjem sporočila iz predloge, preprosto vnesete svoje želeno besedilo in izberete zahtevane pred-pripravljene elemente sporočila.

Nazaj

Naše podjetje ima izdelano celostno grafično podobo. Ali lahko pri oblikovanju sporočil v iMailerju upoštevamo njene smernice?

Da. Možnosti oblikovanja sporočil z aplikacijo iMailer so neomejene. Predlogo za sporočila, ki bo izdelana v skladu z celostno grafično podobo vašega podjetja, lahko za vas izdelamo tudi mi, saj grafično oblikovanje predstavlja del ponudbe storitev podjetja iLab d.o.o.

Nazaj

Ali obstaja zgornja omejitev števila prejemnikov sporočila?

Ne. iMailer je spletna aplikacija, ki je namenjena oblikovanju in množičnem pošiljanju elektronskih sporočil, zato število prejemnikov ni omejeno.

Nazaj

Kako lahko vem, če je bilo poslano sporočilo uspešno dostavljeno?

iMailer omogoča natančno analizo opravljenih elektronskih kampanj. Pregledujete lahko splošno uspešnost dostavljivosti, ali je posamezni uporabnik prejel sporočilo ter tudi, ali ga je odprl.

Nazaj

Ali se lahko zainteresirani za prejemanje sporočil sami vpišejo v moj seznam naslovnikov?

S postavitvijo obrazca za elektronsko prijavo na vaši spletni strani, se lahko vaši potencialni kupci sami vpišejo za prejemanje sporočil. Njihovi e-mail naslovi so lahko avtomatsko vneseni v vaš imenik prejemnikov. Prav tako iMailer omogoča avtomatsko odjavo od prejemanja novic, s katero preprečite pošiljanje tistim, ki si tega ne želijo več.

Nazaj

Ali mi iMailer omogoča zamik pošiljanja sporočil?

Z nastavitvijo točno določenega datuma in časa pošiljanja, iMailer omogoča, da je sporočilo odposlano takrat, ko je to najbolj primerno. Tako si lahko načrtujete izvedbo kampanje za čas, ko ste na dopustu ali službenem potovanju. Čas odpošiljanja sporočil si lahko nastavite tudi tako, da bo sporočilo naslovniku dostavljeno ob točno določeni uri in se ne bo zgubilo v množici prejetih sporočil, na dnu njegovega e-poštnega predala.

Nazaj

Ob združevanju seznamov e-mail naslovov sem ugotovil, da se mi nekateri naslovi podvajajo. Kaj lahko storim?

iMailer omogoča, da podvojene naslove, ki ste jih dodali na seznam prejemnikov sporočila, odstranite s enim preprostim klikom. Prav tako omogoča preprosto odstranitev napačno vtipkanih in neveljavnih (zapadlih) e-mail naslovov.

Nazaj

Ali lahko seznam e-mail naslovov najamem ali kupim?

Sporočila lahko z iMialerjem pošiljate le na e-mail naslove, za katere ste pridobili predhodno dovoljenje s strani njihovih lastnikov. Najem oziroma nakup seznama naslovnikov je v nasprotju z veljavno zakonodajo. iLab d.o.o. ne prodaja seznamov e-mail naslovov in jih ne daje v najem.

Nazaj

Kaj se zgodi z e-mail naslovi, ki sem jih prenesel v aplikacijo iMailer?

Vaš seznam e-mial naslovov je varen, saj je strežnik zaščiten s požarnim zidom. iLab d.o.o. se zavezuje, da bo varoval prenesene sezname in jih ne bo uporabljal kot svoje. Prav tako jih ne bo posredoval tretji osebi.

Nazaj

Kaj lahko storim v primeru, da nimam seznama e-mail naslovov?

Obstaja več načinov, na katere lahko zberete e-mail naslove. Naslove lahko poberete od svojih obstoječih strank, ko opravijo nakup. Poleg tega se lahko s podjetjem iLab d.o.o. dogovorite za postavitev obrazca za prijavo na vaši spletni strani, s pomočjo katerega se bodo vpisani naslovi zainteresiranih za prejemanje, avtomatsko shranjevali v vašo bazo e-mail naslovov.

Nazaj

Ali moram za oblikovanje sporočila v iMailerju poznati HTML jezik?

Urejevalnik sporočil v iMailerju je zasnovan tako, da omogoča sestavljanje in oblikovanje HTML sporočil tudi tistim, ki nimajo potrebnega znanja za uporabo HTML jezika.

Nazaj

Ali iMailer ponuja povratne informacije o poslanih e-mailih?

Da! iMailer ponuja informacije o številu dostavljenih in odprtih sporočil. Prav tako omogoča pregled klikov na povezave. Poleg tega pa vam sporoči tudi, če so bila katera od poslanih sporočil zavrnjena, na katerih naslovih se je to zgodilo in kakšni so bili razlogi za zavrnitev.

Nazaj

Koliko časa bo trajalo, da bodo sporočila dostavljena?

Poslana e-mail sporočila bodo najprej prenesena v čakalno listo na našem strežniku za pošiljanje e-pošte, nato bodo poslana na poštni strežnik prejemnika, od koder bodo posredovana v njegov poštni predal. Čas prenosa sporočila je odvisen od obremenjenosti strežnikov.

Nazaj

Ali bodo moja sporočila prišla do naslovnikov, ki uporabljajo storitve AOL, Yahoo, Gmail ipd.?

iLab d.o.o. omogoča pošiljanje sporočil na vse poštne strežnike. Vendar se lahko zgodi, da bodo ponudniki poslana sporočila zaustavili. V takšnem primeru se obvezujemo, da bomo sprožili potrebne postopke, da se napako čim prej odpravi. Preprečitev dostave sporočila je mogoča tudi, če je vaše sporočilo označeno kot SPAM. Dostavljivost je odvisna tudi od vsebine vaših sporočil, zaradi katere, jih lahko odjemalec e-pošte prepozna kot SPAM.

Nazaj

Kateri operacijski sistemi in kateri brskalniki so kompatibilni z aplikacijo iMailer?

IMailer na brskalnikih Internet Explorer 6, Opera 9, Mozilla Firefox 2 in Safari 3 in vseh kasnejših izvedbah.

Nazaj

Uporabaljam Macintosh-ov računalnik. Ali lahko uporabljam iMailer?

Da. iMailer lahko uporabljate tudi na Macintosh-u, s pomočjo brskalnikov Firefox, Safari in Opera.

Nazaj

Kaj moram storiti, da lahko pričnem z uporabo iMailerja?

Za pričetek uporabe nas pokličite na 04 2367 058 ali nam pišite na info@ilab.si in si zagotovite koristi, ki jih prinaša uporaba aplikacije iMailer že danes.

Nazaj

Ali je iMailer v slovenščini?

Uporabniški vmesnik je trenutno v slovenskem, angleškem, bosanskem, hrvaškem in bolgarskem (cirilica) jeziku.

Nazaj

Kako je z dostavljivostjo sporočil? Kako zagotavljate čimvečjo dostavljivost, kakšno pričakujete?

Strežniki delujejo po predpisanih standardih, poskrbljeno pa je tudi za ustrezen IP naslovni prostor. Tako zagotavljamo, da ni lažnih preplahov oz. zavrnitev s strani antispam sistemov, katerih prva bojna linija deluje na seznamih nezaželenih IP naslovov (RBL) oz. ugotavljanju delovanja po standardih (primer: greylisting). Poslano sporočilo se občasno znajde med nezaželeno pošto, vendar pa je večinoma za to odgovoren vsebinski filter na strani prejemnika oz. vsebina sporočila, saj pošiljatelj ni upošteval osnovnih etičnih načel sestavljanja vsebine sporočil. Ob primerni vsebini je zato ta skrb odveč. O točnih odstotkih dostavljivosti oz. uvrstitvi med spam težko govorimo, saj običajno o tem ni povratne informacije s strani prejemnikovega strežnika, vsekakor pa je pri kampanjah večina beleženih zavrnitev posledica neobstoječih ali prepolnih mailboxov. Dostavljenost sporočil oz. branost pa je dodatno lahko potrjena prek "sledljivih" elementov sporočil (slike/povezave). Poročila o nedostavljenih sporočilih redno spremljamo in kršitelje pogodbenih pravil na to opozorimo oz. jim onemogočimo nadaljnjo uporabo sistema (primer: pošiljanje sporočil na nelegalno zbrane email naslove). Na ta način zagotovimo da sporočila ostalih uporabnikov iMailerja ostanejo nemoteno dostavljena.

Nazaj

Ali uporabljate lastne mail strženike ali tuje oz. licenčno programsko opremo?

Uporabljamo lastne strežnike, kakor tudi lastno programsko opremo za generiranje, časovno razvrščanje in spremljanje odgovorov. Naši transportni agenti so preverjene odprtokodne rešitve, ki zagotavljajo standardno delovanje. Operacijski sistem, na katerem iMailer deluje je OpenBSD.

Nazaj

Ali je oblikovanje email sporočila že vključena v ceno storitve?

Po izkušenjah sodeč je za večino uporabnikov najprimernejše, da se pred prvim pošiljanjem oblikuje email predloga (template). Uporabnik lahko predlogo (kot tudi vsa ostala sporočila) poljubno in brez doplačila oblikuje sam. Na željo pa predlogo oblikujemo in pripravimo tudi mi. Ta v ceno ni všteta, cena pa je stvar dogovora, glede na kompleksnost predloge, posebnih želja,...

Nazaj

Prijava

Hitri kontakti

Oddaljena pomoč

Reklamna sporočila:

Brezplačna demonstracija